Betrokken ondernemen

 

???????????????????????????????

Organisatie    Diverse maatschappelijke organisaties Doel    Steentje bijdragen Rol Marieke    Advies en workshopleiding Werkzaamheden    Marketing- en communicatieadvies Setting    Als maatschappelijk betrokken bedrijf


Bevlogenheid

Maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) staat bij veel organisaties hoog in het vaandel, ook in Zeist. Vanaf de start van haar eenmansbedrijf in 2010 stelt Marieke Boshouwers op verschillende manieren kennis en kunde beschikbaar aan maatschappelijke organisaties. Soms werkt ze samen met andere organisaties. Hieronder lees je op welke manieren Marieke probeert bij te dragen.

WEBSITE

Meedenken over de inrichting van de nieuwe website van Stichting Nationale Ouderendag om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Wensen van ouderen worden zichtbaar gemaakt en vrijwilligers kunnen daarop intekenen. Marieke Boshouwers benut daarbij de ervaring die ze zelf wel eens heeft opgedaan als vrijwilliger bij de activiteiten op de ouderendag.

Advies

Adviesgesprekken met maatschappelijke organisaties op het gebied van organiseren en communiceren: van doelgroepen-analyse en foldertekst tot het betrekken van lokale organisaties bij een jubileumfeest. Ook onder de vlag van Samen voor Zeist en NL Doet. Marieke denkt met plezier mee met mensen die werken bij bijvoorbeeld Reinaerde, Abrona, Klos TV, Wijkinloophuizen of de Kringloop.

De 1 op 1 adviesgesprekken vind ik het meest bijzonder. Indrukwekkend hoe bevlogen veel mensen zich inzetten voor hun doelgroep.

 

brainstorm

Brainstormen en meedenken met Samen voor Zeist en Via Via Vrijwillig in Actie over een nieuw initiatief: kleinschalige Werkplaatsen. Dit zijn vaste momenten in het jaar waarop medewerkers van maatschappelijke organisaties naar een centrale locatie kunnen komen om daar naast en met elkaar ‘flexibel’ te werken, contacten te leggen en kennis te delen. De aanwezigen kunnen hun vraag voorleggen aan een expert van een bedrijf, maar wisselen vooral onderling ervaringen uit. Per keer een thema.

BEGELEIDING

Marieke begeleidt in 2015 twee eerste Werkplaatsen rondom het thema communicatie. Met de deelnemers denkt ze enthousiast mee over bijvoorbeeld het opzetten van een website, het bekend maken van een mooi initiatief en het beter gaan communiceren binnen het bestuur van een vereniging. Goed luisteren en meedenken over praktische oplossingen is haar inzet.

Workshops

Vanaf 2011 ontwikkelt en begeleidt Marieke workshops voor maatschappelijke organisaties. De workshops zijn praktisch, gericht op bewustwording, kennis delen en het aangaan van nieuwe samenwerkingen. Deelnemers gaan aan de slag met hun eigen actieplan en komen met nieuwe energie thuis. Wisselende locaties zoals Biga Groep, Figi en het atelier van P’Arts.

Door verschillende werelden samen te brengen ontstaat vaak de mooiste oplossing. Soms ook een win win.

 

logo via via vrijwillig in actie   logo svz check NL doet logo nationale ouderendag logo

Waarom?

  • Steentje bijdragen
  • Rijker mens worden
  • Energie en voldoening
  • Nieuwe contacten

Welkom

Ben jij actief bij een maatschappelijke organisatie en wil je advies of wil je met jouw bedrijf samenwerken in een mooi project voor een maatschappelijke organisatie? Een afspraak voor een gesprek is snel gemaakt. Leg je vraag eens voor en overleg wat de mogelijkheden zijn. Wie weet kunnen we samen meer betekenis geven dan ieder apart. www.nationaleouderendag.nl www.nldoet.nl www.samenvoorzeist.nl www.vrijwilligerscentralezeist.nl